15.2 C
Caransebeş
18.7 C
Reșița
13.7 C
Oţelu Roşu
joi 02 mai 2024

50 de proprietari din zona Caransebeș trebuie găsiți urgent! Ei vor primi despăgubiri din partea Statului

Politică

Un proiect ambițios ar ajuta caransebeșenii să nu mai fie inundați ori de câte ori ploile torențiale sunt mai puternice! Proiectul urmărit de către senatorul Marcel Vela de 7 ani de zile ar putea avea o finalitate, însă stagnează chiar înainte de a se da ordinul de începerea lucrărilor.

Senatorul Marcel Vela a căutat soluții pentru ca pâraiele Potoc și Zlăgnița să nu mai iasă din matcă ori de câte ori ploile sunt mai serioase și să inunde locuitorii din municipiul Caransebeș. Acum că soluțiile inclusiv financiare s-au găsit, nu poate fi semnat contractul de execuție pentru că proprietarii care au terenuri afectate de cele două investiții nu sunt toți de găsit pentru a putea fi despăgubiți.

S-au identificat cei 50 de proprietari din Cartea Funciară, s-au făcut evaluări, obținut avizele și certificatele necesare. Au organizat licitația finală pentru începerea investiției și a fost desemnat constructorul. Guvernul a introdus investițiile în finanțările din PNRR (Planul Național de Redresare și Rezilență a României). Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a aprobat anul trecut (în septembrie 2022) prin Hotărâre de Guvern inclusiv sumele necesare pentru exproprierea terenurilor (agricole sau fânețe) afectate de cele două investiții, conform fiecărui proiect. Interesându-mă recent în ce fază este lucrarea, am aflat că din nou a apărut o problemă. Acum tehnică, nu politică. Deși banii pentru despăgubiri sunt virați de către Guvernul Ciucă la Apele Române Timișoara de acum aproape șase luni (prin HG), am aflat ca nu au fost găsiți toți proprietarii ca să-si primească sumele cuvenite, din cauze obiective. Unii proprietari (care figurează în evidența de la Cartea Funciară) au decedat, sau alții au plecat din țară”, precizează senatorul liberal Ion Marcel Vela.

Nefiind finalizat și acest pas nu se poate obține autorizația de construire și emite ordinul de începere a lucrărilor, mai spune fostul primar al Caransebeșului:

Dacă știți pe unii din cei 50 de proprietari din lista de mai jos, fac un apel ca să-i anunțați că au aceste drepturi legale (chiar dacă la unii beneficiază acum moștenitorii). Trebuie doar să își dea un Acord de expropriere și să primească despăgubirea legală. Pentru acest pas, trebuie să contacteze reprezentanții de la Apele Române, dacă până în prezent nu au fost găsiți și nu au finalizat aceste proceduri”, mai adaugă Marcel Vela.

Pot prin telefon, sau la sediile afișate pe www.rowater.ro, ca să anunțe de această disponibilitate, pe: Cristian Suru (la sediul din Caransebeș).

Iată numele celor 50 de proprietari:

spot_img

Actualitate