10.3 C
Caransebeş
11.7 C
Reșița
9.2 C
Oţelu Roşu
joi 25 aprilie 2024

2022, un an al proiectelor de investiții, pentru dezvoltarea comunităților locale

Politică

Anul 2022 a fost unul bun pentru deputatul PNL de Caraș-Severin Dumitru Rujan, un an în care a contribuit la aprobarea unui număr mare de acte normative, atât la capitolul investiții, cât și în domeniul protecției sociale, sănătate și întrajutorarea persoanelor vulnerabile.

Poate cel mai important, pentru Banatul Montan este, la capitolul investiții: aproape 10 milioane de euro din bani europeni vor fi investiți în Caraș-Severin până în 2027, anunța pe final de 2022 deputatul liberal.

Legea privind susținerea procesului de dezinstituționalizare a persoanelor adulte cu dizabilități și aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia și de prevenire a instituționalizării, a fost aprobată, un act normativ la care a lucrat Dumitru Rujan și colega Mara Calista. În vederea asigurării asistenței de recuperare/reabilitare, persoanele cu handicap au dreptul, anual, la tichete valorice pentru terapia bazată pe recuperare medicală sau kinetoterapie, în funcție de diagnosticul principal și de fiecare dizabilitate: 12 tichete pentru persoanele cu handicap grav și 6 tichete pentru persoanele cu handicap accentuat.

Tot la capitolul fonduri alocate în teritoriu parlamentarul Dumitru Rujan a anunțat că în perioada 2023 – 2026 va fi realizată cadastrarea integrală a cel puțin 1.000 de unități administrativ – teritoriale din România. Este a- IX-a etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale.

Dumitru Rujan amintește și de schema de stat pentru investiții destinate promovării producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul întreprinderilor pentru care se alocă 200 de milioane de euro.

Și tot la „investiții” Municipiul Caransebeș va avea o alocare de 25.000.000 de lei în două etape, pe programul Anghel Saligny, investiții în infrastructură, a mai spus Dumitru Rujan.

spot_img

Actualitate