0.6 C
Caransebeş
3.7 C
Reșița
0.5 C
Oţelu Roşu
vineri 03 februarie 2023

Spitalul Municipal de Urgență închide robinetul la Ambulanța Caransebeș?

Politică

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș solicită Primăriei Municipiului soluționarea situației juridice a spațiului și terenului care adăpostește Serviciul de Ambulanță din Caransebeș! Se pare că întreg consumul la utilități este suportat de spital, deși Ambulanța depinde de Serviciul Județean de Ambulanță, este entitate separată și are buget separat.

Dacă facem un exercițiu de imaginație, cum ar fi să plătim vecinului toate facturile la utilități, lună de lună, în condițiile în care tu te adâncești în datorii și tot reeșalonezi facturi mai ales la gaz?

Neregula a fost descoperită de către managerul spitalului Adrian Dumbravă, care s-a adresat Serviciului Județean de Ambulanță Caraș-Severin propunându-i ca soluție plata la paușal (la comun, conform legii) pentru apa și gazul consumat lunar.

„Conducerea Ambulanței respinge propunerea noastră, ba mai mult propune să se efectueze contorizarea substației în regim de urgență pe cheltuiala spitalului, altfel spus … după ce a căpușat spitalul ani de zile tot spitalul să suporte financiar contorizarea”, menționează Adrian Dumbravă.

Managerul spune că substația de Ambulanță are si centrală termică proprie, care funcționează non – stop pe perioada de iarnă, mașinile sunt spălate permanent, ba mai mult nu numai ambulanțele sunt spălate, ci și unele mașini personale.

La adresa înaintată Primăriei în care solicită rezolvarea situației juridice a clădirii care adăpostește substația de Ambulanță, Adrian Dumbravă atașează și răspunsul managerului general al Ambulanței Caraș-Severin dr. Daniela Popescu, prin care susține că acceptă să achite un consum echitabil, raportat la spațiul mic în care își desfășoară activitatea, ambulanțele fiind mai mult pe teren, însă nu la paușal pentru că nu are un raport de comparație

spot_img

Actualitate