0.6 C
Caransebeş
3.7 C
Reșița
0.5 C
Oţelu Roşu
vineri 03 februarie 2023

Salvare din Munții Făgăraș! Exercițiu la care au participat Salvamont și SMURD Caraș-Severin

Politică

Un exercițiu comun Salvamont – SMURD a avut loc în Munții  Făgăraș. Acțiunea a vizat județele sau localitățile care au unități canine sau persoane (salvatori montani) ce dețin câini dresați pentru acțiuni de căutare și salvare. Vreni a fost, ca de obicei docil și bun executant!

Experiența altor țări ne arată cât de importantă este legătura salvator – câine de salvare, atunci când vine vorba despre situații critice”, ne-a declarat Cornel Galescu, șeful Salvamont Caraș-Severin.

Din partea județului Caras-Severin a participat Cristian Brecica împreună cu câinele Vreni:

S-au executat aterizări din elicopter: salvator – câine cu dispozitiv de troliere pentru extragerea victimei, în zona monta a munților Fagaras, inserția și extracția unităților canine. Acestea sunt formate dintr-un salvamontist conductor câine și câinele sau, pregătit pentru intervenția la avalanșa în special, dar și în cazul căutărilor pe suprafață, teren împădurit sau despădurit, respectiv căutare salvare in situații de calamități dezastre (dărâmături). De asemenea s-a făcut și survol in exteriorul și interiorul aeronavei , deasupra crestelor montane.

Acest tip de exerciții ne este benefic atât nouă, salvamontiștilor, cât și celor din structurile aeromedicale SMURD, astfel încât să ne consolidam tehnicile și acomodarea specifică zborului cu elicopterul, pentru a ne îmbunătăți capacitatea de răspuns și coordonare, în cazul unor situații reale în care vor fi implicate unitățile canine Salvamont România”, ne-a declarat Cristian Brecica.

spot_img

Actualitate