32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

10 grupuri infracționale, în sfera traficului de persoane au fost destructurate de la începutul anului, până în prezent

Politică

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au întocmit 50 de rechizitorii și 6 acorduri de recunoaștere a vinovăției având ca obiect traficul de persoane și de minori.

De la începutul anului au fost destructurate 10 grupuri infracționale organizate specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. În total, în primele 6 luni ale acestui an, au fost trimiși în judecată pentru comiterea de infracțiuni din sfera traficului de persoane 174 de inculpați, dintre care 108 în stare de arest preventiv.

Numărul victimelor traficate în vederea exploatării, documentate în primul semestru al acestui an a fost de 166, dintre care 61 victime minore.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate prin măsuri asiguratorii în dosarele soluționate prin trimitere în judecată a fost de peste 4 milioane de lei.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împreună cu structurile de poliție specializate au organizat în perioada ianuarie – iunie 2022 un număr de 83 acțiuni operative pentru combaterea traficului de persoane și a traficului de minori, în cadrul cărora au fost efectuate 290 de percheziții domiciliare și 75 de percheziții ale vehiculelor, activități finalizate cu luarea unor măsuri preventive în dosarele înregistrate pe rolul acestei structuri.

De asemenea, au fost înregistrate 16 ordine europene de anchetă și cereri de comisie rogatorie active, respectiv 22 pasive, fiind încheiate 2 acorduri de constituire a unor echipe comune de anchetă, având ca obiect combaterea traficului de persoane, fiind realizate 3 acțiuni coordonate cu autoritățile judiciare din Europa în astfel cauze.
În perioada de referință, a continuat efortul de specializare a procurorilor în domeniul traficului de persoane prin Biroul pentru coordonarea activității de pregătire profesională și programe.

FOTO: agora.md

spot_img

Actualitate