20.2 C
Caransebeş
18.7 C
Reșița
19.7 C
Oţelu Roşu
duminică 26 iunie 2022

Albert Cinca este vicecampion național la Escaladă! Ciprian Gaica pune Caransebeșul pe harta escaladei din România

Politică

Albert Cinca, pentru prima dată într-un concurs la categoria C2 (10-12 ani) a confirmat rezultatele bune obținute în anii trecuți la C3 (u10) și a câștigat proba de dificultate la escaladă. Cumulat cu rezultatele din probele de buldering și viteza a reușit sa își adjudece titlul de vicecampion național la categoria 10-12 ani.

Campionatul Național de Escaladă a avut loc, la sfârșitul săptămânii la Cluj Napoca, în organizarea Federației Române de Alpinism și Escaladă, la care au participat peste 140 de copii si juniori.

Prin antrenamentele ca o joacă, Albert a reușit să aducă următoarele rezultate: locul 2 în cupa României 2022, locul trei la campionatul național 2021 și bineînțeles titlul de campion din anul pandemic 2020. Aceste rezultate l-au propulsat direct in grupa lotului național de escaladă sportivă, o premieră pentru Caransebeș la această disciplină olimpică, fapt ce ne face bucuroși și mândri deopotrivă”, ne-a declarat antrenorul Ciprian Gaica.

La categoria celor mai mici, C3 au debutat Loica Raul (8ani) din Timișoara, cu o poziționare pe locul 6 si Moise Maftei (7ani) din Caransebes. Ambii ne-au surprins cu curajul cu care au abordat probele și care i-a calificat în finala la escalada, dar si forța demonstrată în probele de boulder și viteză, spune Gaica. La categoria C2 , alături de Albert , a intrat in finala la escalada și Tudor Țîrdoiu din Timișoara. A terminat pe poziția a 4-a proba de dificultate, iar în clasamentul combinat s-a clasat pe locul 8, demonstrând o prestație solidă.

La categoria celor mai mari, Youth B(14+), Caransebeșul a fost reprezentat în ambele finale, proba de escalada dificultate și proba de boulder, de către Țîrdoiu David, cu un rezultat la final pe poziția a 5-a. Tot la categoria 14+, dar în competiția rezervată fetelor au fost prezente Viviana Peica și Noemina Popovici, ambele din Caransebeș, cu clasări în top 10.

Cu această ocazie am demonstrat încă odată ca in joacă poți face performanță, iar proiectul #AlteSporturiPentruCaransebes a fost și este un succes pentru municipiul nostru. Le mulțumim pe această cale colegilor din Clubului Sportiv Alternative Timișoara, care au fost de acord, în urma cu 3 ani să construim, în joacă o grupa de performanță și în Caransebes și să legitimam copiii la FRAE”, a concluzionat Ciprian Gaica.

spot_img

Actualitate