23.9 C
Caransebeş
24.7 C
Reșița
23.1 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Monitorizare atentă în zonele bisericilor din Banatul de Munte!

Politică

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paște, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SEMENIC al județului Caras-Severin va monitoriza permanent evoluția situației operative  din zona de competență.

În Noaptea de Înviere, vor fi operaționalizate și dislocate în teren, șapte echipaje de intervenție, încadrate cu 27 de salvatori, în zona lăcașurilor de cult din Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă și Băile Herculane, unde se preconizează o afluență mai mare de credincioși.

De altfel, zilnic, în județul nostru, 100 de pompieri militari se vor afla la datorie, atât în subunitățile de intervenție, în dispeceratul unității, cât și în cadrul structurii de prevenire.

Zilele acestea, din cauza lumânărilor utilizate cu ocazia slujbelor și procesiunilor religioase, incendiul este un risc cu probabilitate ridicată de producere atât în biserici, cât și în locuințele particulare.

Atenție la lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate. În nici o situație, nu adormiți cu lumânările aprinse. De asemenea, la nivelul unităților de cult, pentru siguranța tuturor, trebuie luate măsuri organizatorice pe linie de prevenire și stingere a incendiilor, dar și în ceea ce privește accesul și menținerea liberă a căilor de evacuare. Recomandăm personalului clerical să efectueze un control riguros după terminarea slujbelor religioase, pentru înlăturarea oricăror eventuale surse de inițiere a unui incendiu”, se precizează într-un comunicat de presă emis de ISU Semenic.  

spot_img

Actualitate