13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Neonatologia pe final de reabilitare! Începe achiziția aparaturii medicale

Politică

La începutul lunii mai se va finaliza reabilitarea secției de Neonatologie a Spitalului Caransebeș și vor începe achizițiile de aparatură medicală. Managerul Adrian Dumbravă, aduce în atenție proiectul unității medicale cu Vodafone România prin care secția de Neonatologie se transformă!

Adrian Dumbravă a povestit pentru republica.ro ce a găsit anul trecut după un tur al spitalului și o filmare de 6 ore. La un an de zile de la preluarea interimatului la Spitalul Caransebeș, Dumbravă spune că motivarea de a accepta provocarea de a conduce spitalul a fost personalul medical, astfel că a decis să contribuie la schimbarea și modernizarea din toate punctele de vedere.

Am început cu ce a fost mai ușor pentru mine ca manager: reamenajarea și igienizarea spitalului, lucru care este în desfășurare și acum. Gândiți-vă că, în primele luni am colectat peste 40 de tone de deșeuri, ca să eliminăm mizeria si infecția de acolo”, spune Adrian Dumbravă.

Planul managerului pentru Neonatologie prin proiectul Fundației Vodafone România – Fondul Viață pentru Nou-Născuți are finalitate la începutul verii:

Sper ca lucrurile să se schimbe după ce noi pornim secția nouă de neonatologie. Avem un singur medic, doamna doctor Doja, șef de secție, extrem de deschisă la nou. Vrem să mai aducem un medic și secția să intre pe un făgaș normal: deocamdată doi medici, 5 – 6 asistenți, 5 infirmieri și 12 paturi. În ultimii cinci ani, în spital s-au născut 1639 de copii, din care 45 prematuri, care au fost transferați la Timișoara. Secția de neonatologie este prima care ajunge la niște standarde normale. As vrea să fie lumina care se aprinde, să fie stindardul ca lucrurile să se miște – lucrurile sunt departe de ceea îmi doresc, să fie un exemplu: să aducă curaj pentru ceilalți medici ca să schimbăm lucrurile în fiecare”, a precizat Adrian Dumbravă.

Cu finanțare de la Primăria Caransebeș pentru infrastructură (reabilitare și modernizare a saloanelor) și de la Fundația Vodafone România (650.099 lei), spitalul va achiziționa 15 echipamente esențiale pentru desfășurarea actului medical: incubatoare, masă resuscitare, autoclav sterilizare biberoane, paturi nou născuți, scaune alăptare, lampă sterilizare, injectomat și monitor funcții vitale. Achiziția pentru aparatură va avea loc în următoarele două săptămâni a mai adăugat Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș pentru republica.ro.

spot_img

Actualitate