12.9 C
Caransebeş
12.4 C
Reșița
11.9 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

Droguri de 50.000 de euro, confiscate! Doi bărbați cercetați pentru trafic de droguri de mare risc

Politică

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantitățile de aproximativ 370 de grame de cocaină, 1.000 de grame de canabis, 2 grame de hașiș, 10 grame de MDMA și 40 de bucăți de comprimate ecstasy, sumele de 1.549 de lei, 200 de dolari și 20 de euro, un cântar electronic de precizie, 4 grindere, 6 telefoane mobile și un laptop.

Valoarea totală a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 50.000 de euro. În cauză, s-a reținut faptul că, cei doi inculpați se ocupau cu distribuirea drogurilor de risc și de mare risc pe raza județului Mehedinți. În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și al jandarmilor din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

spot_img

Actualitate