34.5 C
Caransebeş
31.7 C
Reșița
31.9 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Valorile voluntariatului și prieteniei sădite de la cele mai fragede vârste

Politică

Prin implicare  în „Proiectul 4/4 pentru prieteni”, cadrele didactice și preșcolarii Grădinițelor cu Program Prelungit nr. 4 și nr. 5 din Caransebeș, și-au dorit să onoreze moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King Jr., de la moartea căruia s-au comemorat 54 de ani în 4 aprilie.

Proiectul celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie luna Voluntarului, proiectul „4/4 pentru Prieteni” se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

Ziua de vineri, 8 aprilie intitulată Din suflet de copil, fiind o acțiune de voluntariat, care a pornit din suflet pentru a alina alte suflete, cu un simplu gest de dăruire. Acțiunea noastră este, poate o picătură într-un ocean de nevoi, dar dacă știm că astfel reușim să alungăm măcar o parte din lipsurile vieții și să schimbăm în bine viața celor 24 de copii care trăiesc în Centrul de Asistență Familială și Integrare Socială Elohi de la Jupa. Acest lucru ne motivează să perseverăm. Cu siguranță, vom reveni cu alte astfel de acțiuni în care copiii, părinții, educatorii, să fim parteneri în promovarea întrajutorării comunitare, acesta fiind adevărata noastră menire, a cadrelor didactice, să-i învățăm  de mici să facă gesturi frumoase, să încurajăm spiritul civic, toleranța și responsabilizarea socială”, ne-a declarat Silvia Caraibot.

Cadrele didactice implicate în proiect sunt Anișoara Drăghin, coordonator activitate, Florina Chiriac, Silvia Caraibot, Adriana Schmidt, Luciana Bica, Violeta Stângu, Daniela Feier, Ramona Ploscaru, și Ana Maria Berneanțu.

spot_img

Actualitate