12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Fonduri pentru sprijinirea reintegrării copilului în familie! La Reșița se construiește

Politică

Fonduri pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, pentru înființarea unei case de tip familial și a unui centru de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie.

Prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației a fost alocată suma de 4.497.515,37 lei.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), instituție aflată în subordinea CJ, oferă prin acest proiect condiții mai bune de viață copiilor ocrotiți în prezent în centrele de plasament.

Aceste case de tip familial vin după ce au fost aprobate planurile de închidere a centrelor de plasament din județ „Speranța” din Reșița, „Buna Vestire” din Caransebeș și „Casa Noastră” din Zăgujeni. În acest scop au fost depuse spre a fi finanțate din fonduri europene trei proiecte, fiecare în valoare de 1.000.000 de euro, după cum urmează: înființarea Casei de tip familial „Iasmina” și a Centrului de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie „Temerarii” – la Reșița, pentru care s-a aprobat finanțarea; înființarea Casei de tip familial „Maria” și a Centrului de zi pentru pregătirea și sprijinirea integrării sau reintegrării copilului în familie „Cutezătorii” – la Caransebeș și înființarea Casei de tip familial „Elena” și a Centrului de zi pentru dezvoltarea deprinderilor pentru viață independentă „Floare de colț” – la Zăgujeni.

FOTO:hopeandhomes.ro

spot_img

Actualitate