24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Reșițenii alături de Poliția Română, la aniversarea a 200 de ani de la înființare

Politică

Parcul Tricolorului din Municipiul Reșița animat în această dimineață cu ocazia Zilei Poliției Române. Se împlinesc astăzi, 25 martie 200 de ani de la înființare.

Sunt prezenți elevi de la școlile reșițene, reprezentanți ai instituțiilor cu care IPJ colaborează și polițiști activi, care asistă la prezentări ale unor elemente de tehnică și dotare: autoturisme, autoutilitare, armament, radar TRUE CAM – tip pistol, laborator criminalistic, laborator mobil de educație rutieră. De asemenea are loc o prezentare de înscrisuri și documente din istoria Poliției în Banatul Montan, pliante, stegulețe și alte materiale cu caracter informativ-preventiv.

Din primele momente în care au început activitățile organizate de Ziua Poliției Române în Parcul Tricolorului, polițiștii au fost înconjurați de grupuri numeroase de copii, veseli și curioși, împreună cu cadre didactice și părinți. Bucuria de a fi împreună se simte și se transmite din partea tuturor, cei mici sunt foarte încântați, interesați și curioși, în mod special la vederea autospecialelor de poliție, a uniformelor și a pistoalelor.

În săptămâna premergătoare acestui eveniment, au avut loc mai multe acțiuni organizate de către IPJ Caraș-Severin atât în municipiul Caransebeș cât și la Reșița. Cea mai așteptată a fost competiția de fotbal pe echipe, la care au participat 12 echipe formate din polițiști din cadrul Inspectoratului, al polițiilor municipale și orășenești.

Echipele au jucat în paralel atât în Sala de sport a Centrului Universitar UBB Reșița, cât și pe terenul sintetic Park Arena.

În semifinale au intrat echipa Poliției Municipiului Caransebeș care a făcut un joc cu cea a Poliției Stațiunii Băile Herculane și echipa Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care a jucat cu cea a Poliției Municipiului Reșița.

Echipa care a câștigat cupa și titlul de campioană este echipa ,,Mascaților”, acum aceștia purtând doar echipamente de protecție specifice fotbalului, care a făcut cel mai bun joc din competiție. Pe locul al doilea s-au situat polițiștii sportivi din Băile Herculane, iar locul trei a revenit reprezentanților Poliției Caransebeș.

spot_img

Actualitate