32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Începe Recensământul! De azi autorecenzarea online sau asistată

Politică

Începând de azi, 14 martie 2022, până la 15 mai 2022, începe recensământul populației. Pentru prima dată, românii pot completa singuri formularele online de pe calculator, telefon, sau tabletă, sau asistați de persoane autorizate.

Primăria Caransebeș a aprobat instalarea unor posturi de lucru, în scopul realizării autorecenzării asistate a populației, printre care sediul Primăriei, sediul Politiei Locale, strada Nicolae Bălcescu nr. 117: Direcția de Asistență Socială, strada Teiușului nr. 24, Liceul Tehnologic, Decebal Corp B (Școala Generala nr.2) , strada Stefan Jianu, Liceul Tehnologic Dacia Corp B (Școala Generala nr.1), strada Calea Severinului nr. 149.

Pentru autorecenzarea online, intrați pe platforma recensamantromania.ro, platformă la care au apărut probleme încă din prima zi, însă cei responsabili promit că se vor rezolva. Acolo trebuie să vă înregistrați, apoi să completați chestionarul de recensământ. Pentru o familie care locuiește în aceeași casă, un membru trebuie să se înregistreze mai întâi ca persoana de referință sau liderul familiei. Apoi pentru fiecare membru este generat un formular pe care trebuie să îl completeze individual.

Din 16 mai va începe un recensământ de tip clasic, în care un recenzor cu tabletă va bate la ușile celor care nu au completat formularul online.

Persoanele salariate care se vor autorecenza vor beneficia de o zi liberă plătită, în conformitate cu prevederile O.U.G. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea Recensământului Populației și Locuințelor din România.

spot_img

Actualitate