13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

„O piesă de teatru cu personaje hazlii și alți figuranți” este pusă în scenă în Caransebeș!

Politică

În vreme de război, când toate canalele media sunt invadate cu știri din acest domeniu, în comunitatea mică a Caransebeșului este timp și de alte „războaie mărunte”, care încep cu jigniri și se termină în instanțele de judecată.

Primarul Caransebeșului a ieșit cu o declarație în spațiul public după ce, o sentință judecătorească a fost înțeleasă ca o victorie împotriva Primarului Borcean și a Primăriei Caransebeș. Sentința nu face altceva decât să cităm: „Obligă pârâtul Primarul Municipiului Caransebeș să supună aprobării Consiliului Local documentația de urbanism de tipul Plan Urbanistic Zonal depusă de către reclamanții Musteța Ioana și Musteța Pantelimon”.

Primarul este obligat prin decizia Instanței Tribunalului Caraș-Severin să supună PUZ-ul, din nou atenției consilierilor locali. Asta înseamnă că decizia stă pe umerii aleșilor locali, care și-au și spus părerea lor în ședința de Consiliul în care a fost ridicată această problemă. Doar că atunci consilierilor li se solicita votul pentru respingerea PUZ-ului, ceea ce s-a și întâmplat. Ori, consilierul Petru Schinteie a explicat că ei nu sunt specialiști, dar este clar că sunt pentru susținerea investitorilor, dar când vine un specialist pe partea de Urbanism și nu-și dă avizul pentru legalitatea acestui PUZ, cum poate un primar sau un consilier să fie de acord cu ceva, pe care specialistul îl consideră ilegal? Pe cale de consecință tot Instanța de Judecată, cel mai probabil va tranșa acest subiect!

De luni de zile se desfășoară o campanie de denigrare a primarului Felix Borcean în spațiul public!

Întrebat despre această situație Felix Borcean ne-a declarat:

Nu o să mă pronunț! cu cine o să intru în discuție? cine sunt aceste persoane? ce înseamnă ele pentru Caransebeș? pot să mă pozeze, să mă eticheteze și să-mi facă reclamă până la urmă le și mulțumesc, pentru că sunt interesați de tot ceea ce se întâmplă în Caransebeș, sunt niște persoane foarte implicate și devotate locurilor!”, ne-a declarat primarul Felix Borcean, în urmă cu câteva zile, când se întorcea de la un alt proces, pe care i l-a intentat o altă persoană, care a rămas fără slujba de la Spitalul Caransebeș.

Felix Borcean a ținut, totuși să facă unele precizări în cazul pensiunii Afy:

Povestea Afy-Musteta este, până la urmă, o furtună într-un pahar cu apă în contextul actual, dar pe plan local a antrenat și antrenează oameni și energii cu impact negativ asupra municipiului. Cum? Pe scurt: familia Musteța la sugestia actualului proiectant, face renumitele reclamații legate de fântâna lui Oprea, podul peste Sebeș și intrarea din Pipirig. Beneficiind de conexiunile politice ale proiectantului, obțin niște întreruperi de lucrări si amenzi modice pe care primăria le transferă în bugetul aceleiași primării. Hazliu și, totodată, caraghios, neproductiv. Contabilul sus-numiților este soțul unui personaj de poveste, extrem de guraliv, celebru mai mult pentru postările sale obsesiv – compulsive, decât de activitatea sa. Din peisaj mai face parte un micro lider sindical din spital, nepot de-al patroanei Afy și alți figuranți care au făcut celebră o expresie pe care am adoptat-o și noi, fiind printre puținele lucruri simpatice din această poveste: o rușine de primar”, spune Felix Borcean.

Nici cei vizați de primar nu s-au abținut de la comentariile din spațiul public, unul dintre ei fiind președintele organizației PNL Caransebeș, Arin Ispas care s-a simțit vizat de apelativul proiectant:

Draga Felix când te referi la proiectant de ce nu spui și firma/proiectantul ca să nu fie motive de interpretare. Nu de alta dar parca scenariul cu victimizarea trebuia să se termine sau nu? Câteodată trebuie să recunoaștem când greșim și să fim bărbați asumându-ne acest lucru”, spune Arin Ispas.

spot_img

Actualitate