21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Primii refugiați din Ucraina au sosit în Caransebeș!

Politică

O familie cu 9 copii a ajuns aseară în Caransebeș cu două autoturisme. Oamenii au fugit din calea războiului, lăsând în urmă un frate cu handicap care nu s-a putut deplasa și o gospodărie la 60 de km de Odessa.

Au călătorit sute de kilometri pentru a-și salva copii. Nu este un caz singular comunitatea baptistă din Caransebeș mobilizându-se pentru a primi mai multe familii de refugiați, după cum precizează pastorul Bisericii Ghețimani, Sergiu Ionescu.

Am plecat de sâmbătă, am luat cu noi doar strictul necesar, am așteptat zeci de ore în vamă până ne-au preluat frații noștri. Am ajuns aseară și am fost cazați într-un apartament, ne-am odihnit, copiii aveau nevoie de odihnă, cel mai mic are două luni, suntem recunoscători oamenilor de aici! De dimineață a bătut la ușă un tânăr și ne-a adus mâncare caldă, mulțumim bisericii. O să stăm aici o perioadă, vrem să ne întoarcem acasă!”, ne-a declarat domnul Tolik, capul familiei.

Pastorul Sergiu Ionescu de la Biserica Ghețimani, ne-a precizat că este prima familie de refugiați ajunsă în Caransebeș, locuri de cazare s-au identificat pentru zeci de refugiați, deocamdată resurse există pentru oferirea de cazare și masă și pentru toată această campanie umanitară au sărit în ajutor comunitățile de baptiști din județ și din țară.

Am făcut deja o vizită în Republica Moldova, granițele sunt invadate de oameni care fug din fața războiului, foarte mulți sunt cu propriile mașini, tranzitează țara noastră dar se și opresc, la rude, în comunitățile care oferă sprijin. Și noi ne-am oferit sprijinul, avem frați etnici ucraineni prin intermediul cărora am luat legătura cu cei aflați în nevoie. Noi ne-am organizat și dacă e nevoie doar în biserică avem 50 de locuri de cazare, avem cantină și sală de mese și membrii comunității noastre pregătesc mâncare pentru oamenii aceștia. La nivelul județului nostru am identificat doar în rândul comunității baptiste peste 300 de locuri de cazare. Vom colabora cu instituțiile statului pentru că, poate va fi nevoie de acte, de tot felul de ajutor pentru a trece mai ușor peste acest război”, ne-a declarat Sergiu Ionescu, pastorul Bisericii Ghețimani din Caransebeș.

spot_img

Actualitate