12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Comunitatea ucraineană din Banat s-a mobilizat! Primul transport către Sighet a plecat de la Caransebeș

Politică

Ajutor umanitar pentru Ucraina! Caransebeșenii alături de alți oameni de bine s-au mobilizat pentru a colecta toate cele de trebuință pentru refugiații care au trecut granițele țării noastre în încercarea de a fugi din calea războiului!

La sediul Uniunii Ucrainenilor din municipiul Caransebeș au fost aduși zeci de saci cu pături, haine, saci de dormit, medicamente, scutece, absorbante, hârtie igienică, conserve, veselă, lenjerie și multe altele, iar primul transport către Sighet a plecat duminică seară cu microbuzele societății Nadina.

Colectarea se face în continuare la sediul UUR Caraș-Severin din Caransebes, str. Baba Novac 37, după următorul program : sâmbătă – 14.00 – 18.00, duminica – 8.00 – 18.00, luni – vineri între 8.00-20.00, pentru transporturile vor avea caracter permanent.

La Sala Polivalentă din Sighet s-a deschis de către Primărie un centru de primire donații. Din prima zi, donațiile au început să curgă. Peste o sută de voluntari și angajați ai Direcției de Asistență Socială (DAS) primesc donațiile, sortează produsele pe categorii și ajută la încărcarea mașinilor care duc ajutoarele prin transporturi speciale în Ucraina. De aici ajutoarele primite sunt distribuite de către autoritățile ucrainene unde sunt necesare, cele mai multe plecând spre zonele de conflict, se arată pe sighet247.ro.

Toți cei implicați merită profunde felicitări ce nu pot fi descrise în cuvinte în primul rând pentru solidaritatea umană și implicarea de care dau dovadă!

spot_img

Actualitate