34.6 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
32.6 C
Oţelu Roşu
luni 15 iulie 2024

Peste 11 milioane de lei pentru reabilitarea instalațiilor electrice și dotarea spitalului din Caransebeș

Politică

Specialiștii Primăriei Caransebeș și conducerea Spitalului Municipal au lucrat împreună pentru realizarea unui proiect cu finanțare europeană care ajută la dotarea unității medicale cu aparatură și nu numai.

Primăria Caransebeș a semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene un nou contract de finanțare, prin care instalațiile spitalului vor fi modernizate, pentru creșterea gradului de securitate la incendii.

Proiectul „Consolidarea infrastructurii medicale a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș”, se derulează prin Programul Operațional Infrastructură Mare și trebuie finalizat până la 31 decembrie 2023.

Proiectul prevede montarea de instalații noi de detecție și avertizare la incendiu și la concentrațiile anormale de oxigen, instalații electrice de iluminat noi și reabilitarea infrastructurii de fluide medicale. Valoarea totală a proiectului este de 11,223,069.50 lei cu TVA, din care cota parte din bugetul local este de 614,324.50 lei cu TVA.

Sunt proiecte câștigate pe fonduri europene care dovedesc că spitalul este într-un proces continuu de transformare. Fluidele, aparatura, faptul că schimbăm centrala, mă determină să cred că vom merge în continuare pe păstrarea acestui spital, pentru că investițiile pe care le-am făcut sunt deja foarte mari și în fiecare an o parte din buget merge către spital”, a declarat primarul Felix Borcean.

spot_img

Actualitate