12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Dragoș Curelea: „Dacian Cioloș nu se leagă de o funcție, ci își dorește în continuare o reformă în USR!”

Politică

Dacian Cioloș a demisionat din funcția de președinte al USR, după ce viziunea sa de revitalizare a partidului a fost respinsă de colegii din Biroul Național. Prin aceasta demisie, Dacian Cioloș a arătat că este cu adevărat un politician altfel, că nu se leagă de o funcție și că el dorește o reforma a USR, este de părere președintele USR Caransebeș.

Reforma este dificilă și are multe piedici, uneori din cele mai neașteptate locuri. O spun cu tristețe, dar nu cu resemnare. Frâna evoluției și a transformării se petrece chiar în USR, singurul partid din România care are ca agendă clară și indubitabilă reformarea acestei țări. Eu cred cu tărie că, la bază, spiritul USR – așa cum a fost și spiritul PLUS – înseamnă deschidere către societate, căutarea competenței, politica pentru alții și nu pentru sine. De azi, voi continua să lupt ca simplu membru pentru aceste obiective”, a spus Dacian Cioloș în spațiul virtual.

Era momentul ca, după ieșirea de la guvernare, USR să facă o opoziție solidă și argumentată celor două partide mari care guvernează. Din păcate, sistemul de vot intern, adică vot universal pentru președinte și vot prin delegați pentru Biroul National (organul executiv al USR), ne-a adus în situația de a avea un președinte fără o majoritate în BN. Dacian Cioloș a venit cu un program cu mai multe puncte, printre care și dorința ca modalitatea de vot să fie schimbată, spune Dragoș Curelea, consilier local și președinte USR: „Cum proiectul său nu a fost votat de Biroul National, președintele și-a anunțat demisia. Prin aceasta demisie, Dacian Cioloș a arătat că este cu adevărat un politician altfel, că nu se leagă de o funcție și că el dorește o reforma a USR”, menționează Dragoș Curelea.

Președintele organizației Caransebeș spune că la nivel local nu afectează această schimbare de la centru:

În ceea ce mă privește, nu am intrat în USR pentru Barna, Cioloș sau Drulă, am intrat pentru a schimba ceva în România, iar prin calitatea mea de consilier local al municipiului Caransebes, încerc să influențez în mod pozitiv calitatea vieții caransebeșenilor. Voi continua să îmi fac datoria față de cei care m-au votat, indiferent de schimbările la nivel național”, ne-a declarat Dragoș Curelea.

spot_img

Actualitate