32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Primarul Borcean e al nimănui? R. Dunca: „Nu îl simpatizez în mod expres pe Felix Borcean, dar in Caransebeș trăiesc oameni cu aceleași nevoi!”

Politică

Deși acuzat de consilierii PSD, Pro România și PMP că a încercat distribuirea banilor publici pe criterii politice, Romeo Dunca a explicat că realitatea este alta! Romeo Dunca: „Am avut un soc! Cred ca e prima oară în acest mandat când particip la o negociere, politică și pentru bani, adică pentru împărțirea lor”.

Președintele Consiliului Județean explică în spațiul public cum proiectul de alocare bugetară pentru primăriile din județ nu a primit girul consilierilor PSD, Pro România și PMP, iar Caransebeșul, orașul cu viceprimar Pro România, NU că ar fi prea bogat, ca să i se lase 1,5 milioane de lei propuși de Dunca, ci, pur și simplu că primarul este cităm „al nimănui”!

În ziua ședinței absolut tot s-a schimbat. A început cu pregătirea terenului. Prin înmânarea către subsemnatul în cadru festiv a codului administrativ de către artistul în ceremonii de trei lulele, Ionuț Popovici. A urmat un preambul pentru a ne frăgezii, anume, lecția ținută de acesta ca avem 5 consilieri în imposibilitatea de a vota. De fapt o fumigena de vreme ce doar 2 erau în aceasta situație. După care a urmat o pauză cerută de opoziție și echipa de negociere a trecut la separeu. Nu am înțeles ca căuta dl Luca Mălăiescu dar m-am conformat. La întâlnire a participat din partea opoziției si dl Crina, d-na Stuparu un consilier de la PMP și dl Nedelcea. Ionuț Popovici, dorind să rămână fată mare a făcut pe neimplicatul deși a transmis prin viu grai ultimele indicații. Întâlnirea a fost un șoc pentru mine și un mare fiasco în general. Am înțeles instant expresia tătucului Iliescu. Acea cu sula in coaste in momentul in care pentru a fi liniște si pace si pentru a trece proiectul Nedeia prețul era de un milion de lei. Deși proiectul nu mai e al meu ci al județului si al primăriilor din ADI. Cam acesta e raportul de la vorba la contract la opoziția din Consiliul Județean. De la 50.000 la un milion”, spune Romeo Dunca în spațiul public.

În așa zisă negociere a împărțirea banului public Dunca a cerut și argumentare pentru propunerea de a da mai mulți bani altor primării. Răspunsul și rezolvarea ecuației era simplu să fie luați bani de la primăriile celor două municipii de județ, în principal:

500.000 de la Reșița că e mare și Nelu Popa se descurcă, cu atât mai mult cu cât în trecut ani de zile Reșița nu primea nimic. Apoi nea Luca Mălăiescu a zic ca 300.000 de lei de la Caransebeș că primarul oricum nu e al nimănui. Restul de la câteva primarii PNL si gata înțelegerea”, precizează Romeo Dunca, cel care evident că nu a fost de acord cu propunerea social democraților, spunând că nu a înțeles sub nici o formă cum e posibil, în viziunea unor oameni cu experiență politică, să vrei să tăi de la Caransebeș doar pentru că primarul e al nimănui.

Nu îl simpatizez în mod expres pe dl Felix Borcean dar in Caransebes trăiesc oameni cu aceleași nevoi. Spitalul de acolo e mare si am promis cândva dlui manager că vom tine cont si de acest oraș cu obligații la spital. Am făcut o contrapropunere de 500.000 și aceștia luați de la absolut toate UAT-urile, care nici vorbă de a fi acceptată și cu asta marea negociere politică, pentru binele poporului s-a încheiat”, a spus președintele Consiliului Județean.

spot_img

Actualitate