12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Spitalul Caransebeș pe lista centrelor de evaluare pentru bolnavii de Covid-19

Politică

Ordinul MS nr. 35 din 2022 detaliază traseul pacientului depistat cu noul coronavirus și situațiile în care poate fi evaluat și tratat în centrele de evaluare.

Și gugulanii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în centrele de evaluare fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției cu noul coronavirus printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent că sunt sau nu asigurați la sănătate.

Directorul medical al Spitalului Municipal de urgență din Caransebeș, dr. Loredana Liuba ne precizează în ce va consta consultația pacientului în centrul de evaluare:

La centrul de evaluare se pot prezenta doar persoanele cu rezultat pozitiv pentru Covid-19. Se va face o evaluare clinică a pacientului: simptome, evaluare puls arterial, saturația sângelui cu O2, tensiune arterială, temperatură, greutate; se vor identifica factorii de risc: boli cardiovasculare, inclusiv HTA; diabet zaharat tip 1 și 2; obezitate cu indice de masă corporală peste 30%; boli respiratorii cronice, vârsta etc. inclusiv astmul bronșic; insuficiență renală cronică, pacienții cu dializă cronică; iar, după interpretarea rezultatelor de laborator și rezultatelor imagistice se acordă tratamentul pentru acasă”, specifică directorul medical Loredana Liuba.

Program de funcționare este de luni până vineri între orele 08:00 și 14:00 Prezentarea la centrul de evaluare se face cu programare prin medicul de familie sau cu programare telefonică directă. Nu se recomandă deplasarea directă la centrul de evaluare fără o programare prealabilă. pentru programări sunați la nr de telefon: 0769043487.

La ora actuală incidența a ajuns la Caransebeș la 5,35, înregistrându-se un număr de 156 de caransebeșeni infectați cu Covid – 19, din care în jur de 30 de persoane cu forme mai grave sunt internați în spitalul Municipal de Urgență.

spot_img

Actualitate