13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Cristian Dragomir: „Notele de azi sunt exagerat de mari și nu reprezintă nimic!”

Politică

Bursele elevilor a atras atenția consilierului local Cristian Dragomir, antrenor emerit de atletism, profesor la CSS Caransebeș, care este de părere că trebuie stimulate abilitățile și talentele de excepție ale copiilor!

Cuantumul burselor a crescut de la valori derizorii în multe cazuri în anul 2020 (6 lei/lună sau 8 lei/lună) la 500 lei/lună bursa de performanță și 200 lei/lună bursa de merit în 2021. Bugetul destinat burselor elevilor a crescut de 4 ori față de bugetul anului 2020 și cu 60% față de anul 2021. Cu toate astea ministrul Educației a venit cu o modificare:

Bursele de merit se dublează, de la 100 la 200 de lei, dar, în același timp crește plafonul de la care acestea vor putea fi acordate, de la media 8.50 la media 9.50. Urmare a predării online și a renunțării la teze, rezultatele au fost mult distorsionate astfel încât 50% din elevii României s-ar fi încadrat la bursa de merit, ca urmare a rezultatelor înregistrate la nivelul anului școlar 2020-2021”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Urmărind scandalul burselor de merit de la nivel național, consilierul local Cristian Dragomir spune că i se pare de-a dreptul absurd să plătim elevii ca sa învețe, să primească burse pentru note:

Notele de astăzi sunt exagerat de mari și nu mai reprezintă nimic, au dispărut examenele adevărate atât la intrarea în liceu cat și la intrarea la facultate, cu excepția câtorva facultăți, cam trei, în rest se intră cu dosar, ne-am modernizat! Trebuie stimulate abilitățile și talentele de excepție ale copiilor creându-le condițiile cele mai bune pentru dezvoltarea lor, ca ulterior să le folosească pentru mersul înainte al societății noastre. Trebuie stimulată performanța care poate fi educată de oameni aleși, cu vocație, cu dorința de a educa, profesioniști desăvârșiți și dedicați”, spune Cristian Dragomir.

Consilierul local liberal caransebeșean mai spune că erorile mai pot fi încă reparate, dar guvernanții trebuie să se grăbească, pentru că se pierd generații.

spot_img

Actualitate