12.3 C
Caransebeş
11.8 C
Reșița
11.4 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

Ministrul Educației a ajuns la vorbele primarului Felix Borcean

Politică

Hotărârea de Guvern privind acordarea burselor de merit este mult prea permisivă, după părerea ministrului Educației, care este în asentimentul lui Felix Borcean.

Primarul Caransebeșului a propus un proiect de hotărâre locală, încă de acum câteva luni, care prevedea acordarea burselor elevilor cu media generală de peste 9.50 și nu 8.50 cum se stipula în lege.

Edilul Caransebeșul a argumentat că în condițiile legii ar trebui să primească bursă mai mult de trei sferturi din elevii municipiului, însă bugetul local nu permite o astfel de sumă, astfel că și de la 9.50 sunt clase unde mai mult de jumătate din elevi primesc bursa.

Zilele trecute Ministrul Educației a dat un ordin de modificare a criteriilor de acordare a burselor de merit modificând media de la 8.50 la 9.50, spre nemulțumirea a sute de mii de elevi la nivelul țării.

După ce ieri, 6 ianuarie foarte mulți elevi au protestat la Ministerul Educației împotriva acestei schimbări, care afectează 730.000 de elevi, Sorin Cîmpeanu spune că: „bursele de performanță și de merit stimulează competiția și învățarea și sunt destinate celor mai buni elevi. Pentru toți ceilalți elevi există burse de studiu, burse sociale, burse profesionale și bursa Bani de liceu.

spot_img

Actualitate