12.3 C
Caransebeş
11.8 C
Reșița
11.4 C
Oţelu Roşu
luni 26 februarie 2024

Avertizare hidrologică! Se prelungește codul de ploi și inundații

Politică

Institutul National de Hidrologie si Gospodărire a Apelor anunță în continuare creșteri de debite și niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu depășiri ale cotelor de apărare.

Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează avertizarea hidrologică astfel: în intervalul 28.12.2021 ora 11:00 – 29.12.2021 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Crişul Negru – sector aval confluenţă cu râul Holod (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb – sector aval S.H. Crişcior (judeţele: Hunedoara şi Arad), Timiş – sector aval S.H. Şag (judeţul Timiş), Bârzava – sector aval S.H. Moniom (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Moraviţa (judeţul Timiş).

În continuare se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.

Codul galben prezintă risc de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei, care necesită o vigilență sporită în cazul desfășurării unor activități expuse la inundații.

Se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale.

spot_img

Actualitate