21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Revoluția din 1989 a deschis o Cutie a Pandorei pentru caransebeșeni

Politică

Primarul Felix Borcean a declarat public, în fața revoluționarilor că printre ei nu sunt toți revoluționari adevărați, ci s-au infiltrat și persoane care nu merită acest apelativ.

Edilul Caransebeșului a vorbit despre un video apărut în spațiul public aparținând fostului primar al Caransebeșului, Ion Marcel Vela, senator al României, care declara că este luptător cu rol determinant în Revoluția din Decembrie 1989.

„Marcel Vela a dat tot timpul declarații că a fost organizator al Revoluției, dacă ați putea să deschideți această Cutie a Pandorei, să lămuriți acest aspect, dacă nu, vor rămâne întrebări retorice!”, a spus primarul Caransebeșului.

Cum nimeni nu a îndrăznit să facă vreo remarcă, s-a vorbit despre modul cum se obțineau brevetele de revoluționar, conform legii: cu doi martori și o declarație pe proprie răspundere, Zaharia Drăghiță, președinte de onoare al Asociației Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 89, menționând că el este unul dintre cei doi martori ai revoluționarului Marcel Vela.

Acțiunea de astăzi a fost organizată de către Asociația Luptătorilor în Revoluția din Decembrie 1989 în sala Primăriei Caransebeș, cei prezenți asistând, la final, la prezentarea poeziei „Nu ne-au învățat”, semnată de Dan Mircea Duță, de către profesoara Sanda Bistrean, consilier local, după care s-au depus coroane de flori atât la monumentul Eroilor din Revoluția din Decembrie din parcul Primăriei, cât și la placa ce-i comemorează pe cei morți și răniți de pe clădirea Cercului Militar Caransebeș, aici unde s-a tras din fosta Miliție aflată vis-a-vis.

spot_img

Actualitate