13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Activitatea paralizată și în Gara Caransebeș

Politică

Nemulțumiți că nu vor avea creșteri salariale în 2022, angajații CFR au intrat în grevă, în această dimineață. Nici prin stația CFR Caransebeș între orele 8.00 și 10.00 nu a trecut niciun tren.

Prin acest comunicat de presă facem o invitație oficială domnului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, să se adreseze tuturor ceferiștilor deoarece noi vom fi cu toții la locurile noastre de muncă, așa cum am fost dintotdeauna, și vom aștepta mesajul Guvernului României.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a transmis, „ultimul apel către Guvernul României”, având în vedere prorogarea creșterilor salariale.

Ceferiştii reclamă ”cronica şi devastatoarea lipsă de finanţare pentru refacerea infrastructurii feroviare şi modernizarea parcului de vagoane şi locomotive”.

Sindicaliştii au protestat în această dimineață, absolut toți, dar s-au prezentat la locurile de muncă unde au așteptat mesajul ministrului Transporturilor.

UPDATE ORA 11.15

Nu înțeleg de ce oameni calificați trebuie să trăiască cu un salariu minim pe economie. Așteptăm un comunicat din partea ministrului transporturilor, în care să le explice salariaților de ce în anul 2021, anul în care Uniunea Europeană a declarat Anul Căilor Ferate Europene, s-a abandonat definitiv transportul feroviar din România. În condițiile în care noi, ceferiștii din România, vom constata că lucrurile nu se vor schimba în bine nici de această dată, în condițiile în care salariile noastre sunt la limita subzistenței, iar pericolul pierderii locurilor de muncă devine din ce în ce mai evident, înțelegem să decidem spontan, pe parcursul zilei de luni, 20 decembrie 2021, dacă va fi sau nu nevoie să ”PROROGĂM” desfășurarea activității în sectorul feroviar, pe perioada nedeterminată, ca soluție ultimă de a ne apăra drepturile stabilite prin lege de Parlamentul României și pentru a ne păstra locurile de muncă, singurele care pot garanta viitorul nostru și al zecilor de mii de familii care depind de munca noastră”, au menționat într-un mesaj public ceferiștii, care protestează pe regionalele mari și la această oră.

O primă reacție a ministrului Sorin Grindeanu a apărut pe facebook:

Am discutat acum cu directorii generali și economici de la CFR pe date economice reale. Este evident că sunt Companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR. Sunt deschis la dialog, dar bazat pe argumente economice sustenabile și nu pe poziții de forță. Bineînțeles că dialogul va continua până la găsirea celor mai bune soluții. Toate modurile de transport sunt prioritare pentru mine. Asta le-am transmis astăzi și celor de la CFR”, a menționat ministrul Transporturilor.

spot_img

Actualitate