21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Un pas mare pentru navigarea spre Serbia pe canalul Bega

Politică

Nod hidrotehnic reabilitat cu bani europeni! S-au deschis lucrările comisiei de recepție pentru reabilitarea nodului hidrotehnic Sânmihaiu Român!

Cu acest prilej, o navă de mici dimensiuni, care a plecat din Timișoara, a trecut prin ecluza de la nodul hidrotehnic, reabilitat cu bani europeni.

„Scopul a fost acela de a verifica cum funcționează mecanismele ecluzei. Totul a decurs normal, ecluza este funcțională. ABA Banat a terminat lucrările de reabilitare a barajului stăvilar și a ecluzei de la Nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, în cadrul proiectului transfrontalier Repararea infrastructurii de navigație pe Canalul Bega, cu finanțare europeană prin IPA Interreg CBC România-Serbia. Totuși, proiectul va fi finalizat abia anul viitor, când și partea sârbă va termina toate lucrările propuse”, precizează Sorina Neaga din cadrul ABA Banat.

Ecluza este o construcție hidrotehnică specială, executată pe traseul unei căi navigabile, care permite trecerea navelor dintr-o porțiune a traseului cu nivel de apă mai ridicat în altă porțiune cu nivel de apă mai scăzut și invers.

spot_img

Actualitate