13.7 C
Caransebeş
14.7 C
Reșița
12.9 C
Oţelu Roşu
joi 23 mai 2024

Ca de la gugulan la gugulan! Sorine, ce se întâmplă cu drumul expres Lugoj – Drobeta Tr. Severin-Calafat?

Politică

Deputatul PNL de Caraș-Severin Dumitru Rujan l-a interpelat pe ministrul transporturilor, caransebeșeanul Sorin Grindeanu care este stadiul proiectului drumului expres Lugoj – Drobeta Turnu Severin, având în vedere că este una dintre cele mai periculoase șosele din țară, foarte aglomerată și greu circulată, mai ales de tiruri în zona Plugova, Domașnea.

DN 6 este șoseaua cu cele mai multe victime din zona de Vest a țării, numai în ultimele zile, 5 persoane și-a pierdut viața în urma unor tragice accidente, spune Dumitru Rujan:

L-am interpelat pe ministrul transporturilor cu privire la unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară, DN6 pe care, doar în ultima săptămână s-au produs 3 accidente grave, în urma cărora 5 persoane și-au pierdut viața. Proiectul drumului expres Lugoj- Drobeta Turnu Severin – Craiova- Calafat este unul foarte important. În luna februarie 2021 Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Transporturilor cu suma de 20 milioane lei, fonduri necesare pentru demararea studiului de fezabilitate pentru drumul expres. În luna septembrie cinci asocieri și proiectanți au depus oferte pentru proiectarea acestui proiect de infrastructură rutieră. Având în vedere cele de mai sus, vă rog să răspundeți în ce stadiu se află acest proiect de infrastructură rutieră? ce buget se va aloca în anul 2022 pentru acest proiect și are este termenul de finalizare preconizat?”, precizează deputatul liberal Dumitru Rujan.

spot_img

Actualitate