32.4 C
Caransebeş
34.7 C
Reșița
30.5 C
Oţelu Roşu
vineri 12 iulie 2024

Parteneriat pentru Centrul de Excelență! Felix Borcean: „Există excelență și la alte discipline, nu doar în sport!”

Politică

Deși au aprobat proiectul de hotărâre de participare a Consiliului Local la înființarea Centrului de Excelență la nivelul județului Caraș-Severin, aleșii locali au avut îndoieli cu privire la nivelul de excelență din unitățile de învățământ din Caransebeș.

Proiectul de Hotărâre privind încheierea acordului de parteneriat cu Centrul de Excelență Caraș-Severin nu este foarte explicit spune consilierul Cristian Dragomir:

Ar trebui să știm pentru ce domeniu de excelență îi pregătim, disciplinele, materiile, la ce nivel de vârstă ne adresăm, mai ales că parteneriatul este pe un an de zile. Am văzut că ei solicită bani pentru premiere, culmea tot noi premiem elevii olimpici anual, deci mi se pare așa, o chestie făcută pe genunchi și puțin neprofesionist, cu atât mai mult cu cât este vorba de copii și tineri!”, a menționat consilierul liberal, Cristian Dragomir, antrenor emerit.

Dragomir a mai precizat că este unul dintre puținii dascăli care a lucrat și lucrează în excelență, chiar dacă este în sport.

Primarul Felix Borcean a făcut precizarea că acest parteneriat cu costă nimic Primăria Caransebeș:

Centrul de excelență acum își începe activitatea și se adresează tuturor categoriilor de vârstă și tuturor disciplinelor, dacă există dorința cadrelor didactice cât, mai ales, a elevilor. Se pot înscrie în acest centru pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, pe toate domeniile. Nu s-au prevăzut sume de bani, nici noi nici Consiliul Județean, noi am mers pe contractul cadrul al Consiliului Județean, pentru că noi am prins în fiecare an în buget premierea elevilor”, a menționat Felix Borcean.

Edilul urbei a mai adăugat că este un prim pas în susținerea performanțelor elevilor claselor I -XII. Etapele următoare de organizare ale acestui centru de excelență de pe lângă Inspectoratul Școlar Județean caraș-Severin, al cărui președinte este profesorul caransebeșean Paul Șușoi vor fi prezentate pe parcursul anului școlar.

spot_img

Actualitate