13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Aproape 4 milioane de lei pentru sistemul de iluminat public din Caransebeș

Politică

Consilierii locali au aprobat proiectul tehnic pentru investiția în iluminatul public din Caransebeș! Din fondurile de 4 milioane de lei, dacă proiectul va fi aprobat, Primăria Caransebeș va avea o cotă parte de 5%, de aproape 200.000 de lei.

Proiectul depus pe Administrația Fondului pentru Mediu „Sprijinirea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, Modernizare iluminat public, Municipiul Caransebeș, Județul Caraș-Severin” presupune schimbarea corpurilor de iluminat vechi cu unele cu led, în total peste 1.500 de corpuri de iluminat.

Ca și calitate becurile cu sodiu sunt mai bune, au o lumină mai caldă, dar ledurile consumă mult mai puțin, probabil că o să arate mai întunecos orașul, însă sistemul este mai eficient”, a precizat primarul Felix Borcean.

Prin proiect se vor putea monta 1536 de corpuri de iluminat, 11 noi puncte de aprindere și 11 cabinete de control telegestiune. Proiectul are drept scop scăderea puterii instalate cu 62% și scăderea consumului de energie cu 68%.

spot_img

Actualitate