24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

La mulți ani România! Episcopul Caransebeșului: „Bisericile trebuie să rămână deschise, indiferent în ce război ne-am afla!”

Politică

Deși Pandemia a restrâns activitățile municipalității din Caransebeș cu ocazia zilei de 1 Decembrie, oficialitățile urbei au participat la Catedrala Episcopală la o slujbă de Tedeum dedicată eroilor neamului.

La finalul slujbei religioase, Episcopul Caransebeșului, PS Lucian Mic a mulțumit în discursul său, oficialităților prezente: reprezentanți ai administrației publice locale și ai partidelor politice și a rostit o rugă Bunului Dumnezeu să ocrotească în continuare România și pe poporul său:

„În acest an 2021 autoritățile centrale, de la București și-au dat seama că bisericile sunt foarte importante. Biserica este o instituție esențială pentru poporul român și bisericile trebuie să rămână deschise, indiferent în ce război ne-am afla. Ne bucurăm că în acest an bisericile au rămas deschise, unde ne-am adăposti de ziua de 1 decembrie, dacă nu în sfânta Biserică. Am venit la sânul mamei: în Biserica moșilor și strămoșilor noștri, ca să-i pomenim pe înaintașii noștri și să-l rugăm pe Domnul să binecuvânteze această țară și să-i binecuvânteze pe urmașii, urmașilor noștri”, a declarat Episcopul Lucian Mic.

La finalul slujbei corul Seminarului Teologic a cântat colinda strămoșească „O ce veste minunată”, iar grupul Ethos a prezentat un moment muzical început cu intonarea Imnului Național, după care participanții la slujbă au ieșit în fața Catedralei, unde au depus o floare la statuia lui Miron Cristea întâiul Patriarh al României și, mai apoi la Crucea Identității Naționale.

I-am mulțumit Prea Sfinției Sale și i-am spus că a fost cel mai frumos Deșteaptă-te Române pe care l-am auzit cântat până acum, un moment înălțător. Sper ca de anul viitor să reintrăm în normal și caransebeșenii să beneficieze de acele frumoase momente și să ne bucurăm împreună de tot ceea ce ne oferă Ziua Națională a României!

spot_img

Actualitate