21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Aquacaraș așteaptă semnarea contractului de investiții pe POIM, etapa a II a

Politică

Instabilitatea Guvernului afectează lucrările de investiții care ar ajuta la creșterea calității apei potabile în municipiul Caransebeș.

În această săptămână ar urma să se semneze contractul de finanțare pentru etapa a II a în programul POIM, care ar continua investițiile din fonduri europene la Caransebeș și ar rezolva probleme presiunii și potabilității apei în toate cartierele municipiului.

Se așteaptă, însă stabilitatea Guvernului, pentru ca un ministru desemnat al Fondurilor Europene să semneze contractele și să fie urcate în sistemul public de licitație pentru desemnarea constructorului.

La Caransebeș cu fonduri de milioane de euro, bani mulți și soluții tehnice se vor rezolva problemele și vom aduce apa în parametri de potabilitate specifică. Mai mult un alt proiect important este de achiziție a 86 de utilaje pentru Caraș-Severin, din care 5 utilaje vor fi aduse la Caransebeș. Gândiți-vă că acum doi ani la lucrările de execuție sau citirea de contoare angajații mergeau pe biciclete și alea personale. La Caransebeș, de exemplu dacă este o avarie venim cu un utilaj de vidanjare de la Reșița. Vor fi investiții serioase din fonduri europene la Caransebeș, doar să se semneze de la Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare”, ne-a precizat Gheorghe Filipescu, șeful societății Aquacaraș Caraș-Severin.

Reabilitarea si extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și de canalizare in Caransebeș are următoarele obiective: rezervor nou Caransebes – 1 buc, reabilitare rețea distribuție apă potabilă Caransebes – 6,091 km, extindere rețea distribuție apă potabilă Caransebeș – 6,892 km. extindere rețea de canalizare Caransebes – 20,168 km, reabilitare rețea de canalizare Caransebes – 12,101 km, stație nouă de pompare apă uzată Caransebeș – 4 buc, reabilitarea stației de epurare în Caransebeș, reabilitare stație de tratare apă.

spot_img

Actualitate