21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

42 de permise de conducere reținute în weekend!

Politică

Polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, la sfârșitul săptămânii.

Au fost aplicate peste 470 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 57 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 476 de sancțiuni contravenționale, dintre care 248 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

54 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

24 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 9 șoferi care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 42 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.

Săptămâna aceasta, polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru creșterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice din județ.

spot_img

Actualitate