12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Pacientii din Spitalul Caransebeș puși în pericol din cauza întreruperilor de curent

Politică

Astă noapte tot personalul medical a stat cu nervii întinși la maxim din cauza multiplelor pene de curent semnalate între orele 03 și 04.

Aparatele medicale s-au oprit de mai multe ori, existand pericolul ca pacienții conectați la aparate să ramană fără oxigen. Nu e prima dată cand societatea de distributie a energiei electrice lasa spitalul în bezbă si nu se ia nici o măsură precizează directorul medical, dr. Loredana Liuba:

Pe secția de Interne, unde avem mai multe concentratoare de oxigen, au venit pompierii pentru a verifica instalația electrică, care este folosită la maxim în perioada asta, nu s-au găsit nereguli. Pe ATI noroc că nu s-a oprit niciun ventilator, nu s-a defectat niciun congelator, unde sunt ținute produsele de sânge, plasmă, masă trombocitară. Problema o avem în momentul de față cu stația care ține conectate monitoarele pacienților pentru a fi supravegheate de personalul medical„, ne-a declarat medicul Loredana Liuba.

Șeful secției ATI Cătălin Hana a catalogat situația de asta noapte drept una fericită, pentru că întreruperea repetată de curent putea avea consecințe din cele mai grave:

Aceasta situație de pe ATI putea să fie din cea mai gravă. Noi avem 8 monitoare de funcții vitale care comunică cu o stație centrală, monitorizată în permanență, iar din cauza șocului de curent, s-a prăjit alimentatorul, sper să fie doar alimentatorul. Gandiți-vă că se puteau prăji aparatele de ventilație la pacienții aflați în stare gravă. Pe de altă parte la transfuzii este o sala plină de aparate, frigidere, congelatoare, termostate, calculatoare, aparate de centrifugare, vă dați seama ce consum de energie este și dacă se întrerupe energia și se strică o punga de sange trebuie aruncat tot”, a menționat dr. Hana.

Șeful secției ATI a mai adăugat că spitalul are un generator, dar pană pornește șocurile de curent tot sunt resimțite.

Conducerea Spitatului Municipal de Urgență Caransebeș a evaluat pagubele în tot spitalul, dupa întreruperile de astă noapte și va înainta raportul Primăriei Caransebeș. În același timp va sesiza Societatea Enel Distribuție pentru a remedia problemele ce apar pe linia Spitalului.

Directorul medical a mai precizat că a fost sesizat Enel-al imediat, însă răspunsul a fost că nu știu cand ajung, pentru că furtuna a cauzat mai multe probleme.

spot_img

Actualitate