16.1 C
Caransebeş
17.7 C
Reșița
15.1 C
Oţelu Roşu
miercuri 22 mai 2024

Telemedicina salvează vieți! Medicul Virgil Musta colaborează și cu Spitalul Caransebeș, la inițiativa lui Adrian Dumbravă

Politică

Dr. Virgil Musta a intrat în parteneriat cu mai multe instituții, având deja o bogată experiență în domeniul telemedicinei, acesta practicând acest tip de medicină în cadrul Fundației de Ajutor Medical Profilaxis din Timișoara.

Vestitul medic infecționist de la spitalul Victor Babeș din Timișoara a creat un program care oferă, încă din 2016, persoanelor din zonele unde nu există cabinete medicale, permanență medicală sau medici de familie, servicii medicale de specialitate, prin intermediul unei soluții de telemedicină. Conceptul utilizat permite consultații de la distanță, realizate de către medici de diverse specialități, care sunt conectați în timp real prin internet (cu ajutorul unui soft dedicat) cu un cadru medical, la zeci sau sute de km distanță, care are nevoie de o a doua opinie.

Organizația Mondială a Sănătății a menționat telemedicina printre serviciile esențiale în „consolidarea răspunsului sistemelor de sănătate la pandemia COVID-19”.

Conform unei noi politici OMS, în cadrul acțiunii de optimizare a furnizării serviciilor de sănătate, telemedicina ar trebui să fie unul dintre modelele alternative pentru serviciile clinice și sprijinul decizional clinic, spune medicul specialist Virgil Musta:

Ieri, 25 octombrie, am avut o vizită din partea unei delegații a OMS pentru a vedea la fața locului problemele cu care ne confruntăm, pentru a ne putea sprijini în acest sens. În zonele izolate telemedicina crește standardul de sănătate. Acest proiect va folosi foarte mult și Caraș-Severinului, pentru că are zone izolate, are cătune. În această perioadă am pus la punct o colaborare cu managerul spitalului din Caransebeș, domnul Adrian Dumbravă, pe care-l cunosc personal, amândoi fiind de loc de la poalele Muntelui Mic, ca medicii să se folosească prin intermediul acestui program, online de cunoștințele mele, ale noastre, pentru că sunt foarte mulți medici specialiști în infecțioase. Este important acum cum să salvăm viețile oamenilor de acest virus”, ne-a declarat Virgil Musta, șeful secției de Infecțioase de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

spot_img

Actualitate