13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Pe secția de ATI a Spitalului Caransebeș vor începe lucrările de reabilitare a instalației electrice

Politică

Consilierii locali din municipiul Caransebeș s-au întrunit în ședință De Îndată pentru a aproba documentația tehnico – economică pentru investiția „Instalație electrică secția ATI Spital Municipal de Urgență din Caransebeș – proiectare și execuție”.

Valoarea totală a investiției este de 255.398 de lei fără TVA, bani alocați de la bugetul local al municipiului Caransebeș. Soluția proiectată prevede, în contextul pandemiei, instalații electrice de forță prin iluminat interior cu corpuri noi de iluminat cu led, iluminat de siguranță, alimentare de rezervă, prize noi, tablouri de distribuție locală, precum și instalații de protecție. De asemenea se va înlocui tabloul general existent, iar pentru asigurarea alimentării cu tensiune la tablourile ATI va fi prevăzută câte o sursă UPS care nu va opri curentul, atunci când vor fi eventuale întreruperi ale societății de distribuție.

Au venit cei de la ISU în control, așa suntem noi după un accident ne sesizăm și trei zile vuiește presa, după care vin controale și se lasă liniștea. Nu a avut nimeni curaj nici un guvernant în ultimii 30 de ani ca să spună: spitalul care nu primește autorizație va fi închis, că poate așa se mai luau măsuri de construire, reabilitare, modernizare spitale. Acum la noi în spital vom lucra pe bucăți, pe ATI este prioritar și cu banii de la Primărie se va reabilita rețeaua electrică. Noi vom lua măsuri necesare ca pacienții să fie mutați pe perioada lucrărilor, ca să nu sufere și să sperăm că firma va realiza lucrările în 30 de zile conform contractului. Proiectul are foarte multe beneficii și facilități pe care nu le-am avut până acum în ceea ce privește sistemul de iluminat, un panou electric nou, și surse de energie care ajuta dacă cumva spitalul rămâne în pană de curent, aparatele de pe ATI rămân conectate la curent”, ne-a declarat managerul Spitalului Adrian Dumbravă.

Realist, managerul unității sanitare a mai adăugat că este sceptic în ceea ce privește autorizarea din punct de vedere ISU, pentru că ar trebui îndeplinite foarte multe condiții, pe lângă reparațiile la rețeaua electrică de pe ATI, însă în situația Caransebeșului sunt foarte multe spitale în țară, iar situația nu se poate rezolva peste noapte.

spot_img

Actualitate