13.8 C
Caransebeş
19.7 C
Reșița
13 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Pregătește-te să explorezi Europa cu trenul! GRATUIT

Politică

Ai peste 18 ani și ești cetățean al UE? Pregătește-te să explorezi Europa cu trenul. Este gratuit! Începând de ieri, timp de aproape două săptămâni, tinerii majori din țările Uniunii Europene (UE), adică și cei din țara noastră, se pot înscrie în programul DiscoverEU.

Prin intermediul acestui program pot câștiga permise gratuite de călătorie cu trenul, pentru excursii cu o durată de până la o lună în Europa. Este o experiență inedită prin care tinerii pot experimenta libertatea de circulație în UE, să descopere diversitatea Europei și să afle mai multe despre cultura continentului nostru.

Pentru a fi eligibil, trebuie:- să te fi născut între 1 iulie 2001 (inclusiv) și 31 decembrie 2003 (inclusiv);- să ai cetățenia uneia din țările care fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire;- să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Tinerii selectați pot călători într-una sau mai multe țări europene cel puțin o zi și cel mult 30 de zile. Perioada în care vor putea face călătoria cei selecționați e cuprinsă între 1 martie 2022 și 28 februarie 2023.Partea interesantă: puteți forma un grup de 5 persoane și călători împreună!

foto: bihoreanul.ro

spot_img

Actualitate