21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Adrian Dumbravă este de acord cu proiectul de lege promovat de Ministerul Sănătății!

Politică

Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, Adrian Dumbravă a menționat că în momentul aprobării acestei legi, care dă posibilitatea conducerii unității medicale să ia măsuri împotriva personalului medical, care nu dorește să se vaccineze sau să se testeze, va aplica această lege imediat!

Sunt de acord cu această lege, iar, dacă proiectul se va legifera, îl implementăm imediat. Legea se execută, nu se discută și sindicatul trebuie să se supună legilor țării. Legea spune că angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea vor avea contractul de muncă suspendat și după 30 de zile se poate ajunge la concediere. În prezent noi avem doar 30% din personalul medical vaccinat”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

Managerul Spitalul a mai adăugat că situația în spital este îngrijorătoare, numărul infectaților cu Covid crește, locurile pe ATI sunt insuficiente, ca de altfel în întreaga țară și nu e vorba de un pat liber, ci de tot ceea ce implică un loc pe ATI de la pat, aparatura medicală necesară și în special personalul specializat.

Într-o intervenție, ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila a anunțat:

„Avem 15 state, inclusiv din UE, care au impus vaccinarea obligatorie. Noi spunem că cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, este o nuanță. (…) Toți cei care lucrează în sistemul medical cred în tehnologie, în știință medicală, că doar nu facem medicină punând mâna pe pacient. E absolut logic ca personalul medical să fie vaccinat. Dacă sunt totuși persoane care din motive nemedicale nu doresc să se vaccineze, atunci pentru protecția pacienților în primul rând, toți trebuie să fie testați la zi”, a subliniat ministrul.

spot_img

Actualitate