21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

Cazuri de Covid-19 în rândul elevilor cărășeni!

Politică

Nici bine nu a debutat școala că elevii sunt trimiși acasă, în carantină din cauza infectării cu Sars Cov 2. Cazurile au început să se înmulțească alarmant și la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Nici județul nu scapă!

Chiar din prima zi de școală elevii de la o clasă a de la Colegiul Național CD Loga au intrat în carantină, după ce o elevă a fost confirmată în aceeași zi. De asemenea în aceste zile elevii de la o clasă de liceu de la Colegiul Național Traian Doda și de la două clase de la Liceul Tehnologic Dacia (forestier) au fost trimiși acasă timp de 14 zile în carantină, pentru ei orele de curs se vor desfășura online.

Precizăm că de la 1 septembrie până astăzi s-au înregistrat 11 cazuri de pacienți confirmați pozitiv Sars Cov 2 din rândul copiilor, în Caransebeș, 5 dintre aceștia necesitând îngrijiri medicale la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, iar astăzi (20.09.2021) sunt 2 elevi internați.

La nivelul județului Caraș-Severin în perioada 14-20 septembrie, adică în 6 zile s-au confirmat 21 de cazuri de elevi infectați cu Sars Cov 2. Ponderea este în localitatea Oțelu Roșu, unde sunt pozitivi 8 elevi de la Generală nr 1 și de la Liceul Bănățean și 4 cadre didactice de la Liceul Bănățean.

În prezent 25 de persoane sunt internate la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș cu Covid – 19, plus 7 în stare gravă pe Secția de Terapie Intensivă.

La nivelul județului Caraș-Severin sunt internate 120 de persoane dintre care 57- Resita, plus ATI Resita-12 pozitivi, 25 Caransebeș,  plus ATI Caransebeș 7 pozitivi și 19 la Oravița.

Până astăzi, 35.592 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România. În ultima zi au fost raportate de către INSP 78 de decese din care 43 bărbați și 35 femei. Din Caraș-Severin au decedat în ultima zi două femei, prima de 89 de ani din Reșița decedata la Spitalul Județean cu HTA (hipertensiune arterială), fibrilație atrială și a doua în vârstă de 47 de ani din Răcășdia decedata la SJUR, fără comorbidități cunoscute.

spot_img

Actualitate