24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Acreditarea Laboratorului de Analize Medicale prioritară pentru Adrian Dumbravă

Politică

Acreditarea laboratorului de analize RENAR al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș este unul dintre obiectivele managerului Adrian Dumbravă.

Acreditarea RENAR ar permite conducerii spitalului să intre într-un acord cu Casa de Asigurări de Sănătate la începutul anului viitor și ar certifica calitatea serviciilor laboratorului de analize.

Asociația de Acreditare din România, având acronimul RENAR, este o organizație neguvernamentală din România, fără scop lucrativ, care este recunoscută oficial ca organism național de acreditare unic, spune Adrian Dumbravă:

Noi, în prezent avem contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru serviciile de laborator pe care le derulăm prin Spital. Ne dorim să extindem și în Ambulatoriu, pentru că pacienții deocamdată pot apela la serviciile Laboratorului doar contra cost, astfel că să putem veni în sprijinul oamenilor ca să poată aduce un bilet de trimitere. Sper ca la următoarea contractare, cea de anul viitor să putem să încheiem un contract de prestări servicii de laborator și în Ambulatoriu”, ne-a declarat managerul Adrian Dumbravă.

Pe lângă pacienții din ambulatoriu, Spitalul ar putea, în baza acestei acreditări RENAR să încheie contracte cu firme pentru medicina muncii, s-ar putea înființa în ambulatoriu cabinetele medicale de care se lovesc oamenii pentru întocmirea dosarelor medicale la diferite activități, cum ar fi școala de șoferi, sau angajarea în câmpul muncii.

Această acreditare se obține pe 5 ani cu un Audit din doi în doi ani, a mai precizat managerul Spitalului Municipal de Urgență, care a specificat că la ora actuală este un amalgam de situație la acest laborator, cum de altfel în tot spitalul:

În acest moment Spitalul are o parte din aparatură proprie, una mai nouă, alta mai veche, avem aparatură nouă luată în comodat de la diverse firme care, în schimbul consumabilelor achiziționate de la ele îți oferă gratuit aparatura și mai avem ceva de la vechiul laborator care a funcționat în spital și cu care suntem în proces acum. Acum, după preluarea mandatului, lucrurile vor decurge într-un alt ritm. Mi-am făcut un plan de lungă durată, astfel că laboratorul va fi dotat cu aparatură nouă. Suntem în programul POIM demarat de Primăria Municipiului și vom primi o parte din aparatură prin acest program. Acum suntem în etapa de licitație și atribuire a aparaturii. Restul de aparatură va fi de la firmele care vor veni cu oferta cea mai bună pentru a da în comodat aparatura necesară dotării laboratorului de analize medicale”, ne-a precizat Adrian Dumbravă.

spot_img

Actualitate