21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

S-a încheiat vacanța pentru parlamentari!

Politică

În aceste zile începe o nouă sesiune parlamentară, după vacanța din Parlament. În perioada vacanței parlamentare s-a lucrat, prin rotație, membrii birourilor permanente ale Senatului și Camerei Deputaților.

Am participat la ședința de grup pentru a stabili prioritățile pe care ni le asumăm. Vă voi ține la curent cu activitatea mea parlamentară, ca și până acum. Îmi propun să susțin în continuare interesele cetățenilor din Caraș Severin, dar și pe cele ale tuturor românilor”, precizează liberalul Dumitru Rujan.

Deputatul de Caraș-Severin anunță și adoptarea proiectului de act normativ care oferă o soluție la problema creșterii prețurilor materialelor de construcții din cauza căreia proiectele de investiții ar putea fi blocate. Ordonanța vine în sprijinul proiectelor construite cu finanțare din bani publici. Soluția propusă este una pe termen lung, care poate fi aplicată foarte ușor în cazul creșterilor și, eventual, al scăderii prețurilor materialelor de construcții, pe baza datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică. Conform actului normativ adoptat, constructorii au acum posibilitatea ca, prin încheierea unui act adițional la contract, cu acordul beneficiarului, respectiv al UAT-ului, în cazul contractelor aflate în execuție, să modifice prețul materialelor de construcții stabilite în contractul inițial, în funcție de statisticile oficiale ale INS.

spot_img

Actualitate