13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Bulgaria intră în cod galben din 29 august. Trebuie test să te întorci în România dar și să intri în Bulgaria din 1 septembrie

Politică

Bulgaria face parte din lista galbenă cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, astfel că persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală, care sosesc în România, din Bulgaria intră în carantină.

De asemenea începând cu 01.09.2021, toți cetățenii români, cu vârsta mai mare sau
egală cu 12 ani, care călătoresc în Bulgaria sunt obligați să prezinte la graniță: rezultatul negativ al unui test rapid antigen privind infecția cu COVID-19, prelevat cu cel mult 24 de ore anterior intrării pe teritoriul bulgar; testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate.

Rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR privind infecția cu COVID-19, prelevat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Bulgariei; testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, sau vaccinarea cu un vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 10 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), sau faptul ca persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19  într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Bulgaria.

Certificatul European digital conține un cod QR, poate fi eliberat foarte ușor accesând site-ul /https://vaccinare-covid.gov.ro/

spot_img

Actualitate