1.2 C
Caransebeş
-0.3 C
Reșița
0.2 C
Oţelu Roşu
joi 30 noiembrie 2023

Bursele școlare se aprobă, dar se dau în limita bugetului

Politică

Consilierii locali din Caransebeș au aprobat în ședință extraordinară acordarea burselor școlare elevilor cu rezultate bune la învățătură.

Deși primarul Felix Borcean a declarat public că trebuie să existe o departajare corectă pentru că media de 8.50, ca și condiție, este îndeplinită de peste 80% dintre elevi, niciun consilier local nu s-a arătat interesat de acest subiect:

Probabil că s-au lămurit în comisie consilierii locali și au transmis și colegilor modalitatea pe care am adoptat-o în legătură cu bursele școlare. Există alocare bugetară guvernamentală pentru aceste burse, dar există și o prevedere prin care Consiliul Local, Primăria poate suplimenta aceste fonduri. Nu am recurs la această suplimentare pentru că, dacă e de la media de 8.50, alocarea bugetară s-ar fi dus la circa 5 milioane de lei, pe municipiul Caransebeș, ceea ce mie îmi spune că, fie nivelul învățământului este extrem de ridicat și elevii sunt foarte buni, ceea ce nu cred, fie profesorii au anumită lejeritate în a acorda notele”, a menționat Felix Borcean.

Primarul municipiului Caransebeș a vorbit de materiile care-i ridică pe elevi la media generală, astfel ca acel calup de note face ca aproape orice elev din Caransebeș să poată să obțină cu ușurință media de 8.50, astfel că se reduce concurența, nu mai există bursă de merit, înseamnă că toți merită?

Elevii sunt mai cerebrali decât cei care au făcut acest proiect de lege. Eu am propus ca media să pornească de la 9.50. Se va ajunge exact la propunerea mea, probabil că vor fi, în limita fondului de premiere, care este în jur de 500.000 de lei, în ordinea notelor de la 10 în jos! Vom vedea cât de ridicată e ștacheta” a mai spus primarul Municipiului Caransebeș.

spot_img

Actualitate