21.7 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.8 C
Oţelu Roşu
duminică 14 aprilie 2024

La Dalci se plătesc bani pentru transportul lemnos, pe drumul comunal

Politică

Interesantă abordare a Primăriei Turnu Ruieni, după ce ani de zile cetățenii din satul Dalci s-au plâns de camioanele care transportă lemne, este pusă în aplicare o hotărâre a Consiliului Local prin care se percepe taxă pentru transportatori.

Pentru că s-au iscat discuții între reprezentanții administrației locale și câțiva cetățeni din Dalci, cu privire la transportul de material lemnos viceprimarul Gheorghe Zărie Rădoi precizează:

Potrivit HCL Turnu Ruieni nr.113 din data de 21.12.2017, a fost aprobată libera trecere pe drumurile comunale, a utilajelor ce depășesc 7,5 tone ale agenților economici care desfășoară activități pe raza comunei, doar în urma achitării taxei de 5 lei/m.c material transportat. Nicu Clipa a achitat suma de 2.000 de lei, ceea ce reprezintă 45% din totalul taxelor pe care le are de achitat, în baza hotărârii de Consiliu Local și a Actului de Punere în Valoare emis de I.N.C.D.S Baza Experimentală Caransebeș. Reprezentanții firmei care asfaltează în Dalci dau asigurări că, dacă se respectă încărcătura de maxim 12 tone / utilaj (camion) nu vor exista probleme la asfalt”, menționează viceprimarul Zărie Rădoi.

Șeful administrației publice locale mai adaugă că, pe viitor va face solicitări la I.N.C.D.S.Baza Experimentală Caransebeș pentru folosirea unei rute ocolitoare satului Dalci pentru transportul masei lemnoase.

Precizăm că locuitorii din Dalci au avut mai multe tentative de a bloca drumul și au făcut sesizări la Primărie și organele competente, în 2018-2019, pentru că le-au apărut fisuri în case, din cauza camioanelor care transportau lemne, au fost rupte cabluri de curent și se circula cu viteza, astfel că s-a impus o restricție de viteză de 30 de km pe oră.

spot_img

Actualitate