De azi, 4 august pe Stadionul Municipal (fost CFR) s-a pus lacătul, spre supărarea sportivilor amatori care foloseau stadionul pentru relaxare și sport! Alexandru Silvășan spune că este doar o rezolvare la dezastrul pe care l-a făcut Primăria pe stadion și că vor începe investițiile!
În ședința Consiliului Local Caransebeș, din urmă cu mai bine de o lună s-a adus în discuție situația stadionului în urma unei solicitări venite de la CSS Caransebeș pentru a se putea desfășura activitățile sportive pe stadion. Din punct de vedere juridic procesul este mutat la Înalta Curte de Casație și Justiție în faza de recurs din partea Primăriei Caransebeș, împotriva asociației care pretinde că este proprietar pe stadion. Consilierii au remarcat în documentele puse la mapă că această asociație, ASMF are sediul în comuna Zăvoi, sat Valea Bistrei, astfel că aleșii locali s-au întrebat cum de o asociație care nu are nimic cu municipiul Caransebeș vrea să pună mâna pe un stadion aparținând municipalității.
Povestea este veche, de pe vremea când municipalitatea și-a unit forțele ca să formeze o singură echipă de fotbal pentru a promova în divizia B, doar că lanțul de iubire s-a rupt repede între cei trei reprezentanți implicați.
În prezent există o sentință executorie pe stadion, dar nu definitivă, astfel că Primăria Caransebeș a făcut contestație la executare. Cu toate astea Alexandru Silvășan a închis stadionul, conform unei hârtii lipite pe poarta stadionului, cu drept de folosință doar de către sportivii de la secțiile de performanță, în rest alergătorii amatori, oamenii care foloseau gratuit stadionul pentru alergări de plăcere, pentru condiția fizică sunt invitați să intre pe stadion doar în orele libere, ne spune Alexandru Silvășan membru în Asociația Sportivă Municipală Fotbal Caransebeș:
„Executorul judecătoresc a pus un afiș cu ACCESUL INTERZIS pentru că am găsit stadionul ăsta într-o debandadă totală, cu fotbaliști care făceau antrenamente, cu copii care fugeau pe pistă printre picioarele părinților, încurcând alergătorii de performanță, ca să nu mai vorbesc de partea administrativă, bălării de 2 metri, centrală termică defectă, gard distrus, intră cine vrea fără un program, puț de apă secat sau necurățat pentru că nu mai au apă să ude gazonul. O astfel de debandadă nu am mai văzut de când am venit eu la CFR în anii 89-90”, ne-a declarat Alexandru Silvășan.
Reprezentantul asociației ASMF Caransebeș, a mai precizat că stadionul nu este al lui cum s-a lăsat să se înțeleagă și nici nu va pune taxă la intrare, cum s-a zvonit în oraș, ci doar dorește ca stadionul să revină acasă la CFR:
„Asociația sportivă a fost constituită în 2005 la inițiativa primarului de atunci Marcel Vela, pentru a avea o echipă de fotbal în Divizia B. S-a decis atunci ca noi cei de la CFR, adică Clubul CFR Caransebeș și Asociația Sportivă Feroviară CFR să venim în asociație cu stadionul CFR și Primăria să vină cu fondurile de susținere. Eu întreb de ce a fost nevoie să facă acte false pentru ca Primăria să ia stadionul, să se intabuleze abuziv?”, întreabă Alexandru Silvășan.
Reprezentantul ASMF Caransebeș a mai precizat că de 5 ani de zile somează Primăria Caransebeș să participe la ședințele AGA și nu s-a prezentat nimeni, iar de un an de zile Consiliul Local s-a retras din asociație.
„Sediul social a fost pus la dispoziție de către Primărie, la înființare, ori, când s-a retras a trebuit să mutăm acest sediu social, iar cum eu nu am proprietăți în Caransebeș sediul social s-a mutat la Zăvoi, sat Valea Bistrei. Nu e important unde este sediul social, este important ce faci pentru sportul din Caransebeș, și eu vă spun că în următorul an se vor vedea investiții în stadion, nu cum s-a lăudat prin procese Primăria cu investiții imaginare pe care nu le-a putut justifica”, a mai adăugat Alexandru Silvășan.