21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Șeful Aquacaraș dă vestea bună! Lucrarea pentru apă și canal în Valea Cenchii în curând în licitație

Politică

Întrunit într-o ședință cu președinții asociațiilor de locatari din municipiul Caransebeș, la invitația primarului Felix Borcean, șeful Aquacaraș anunță urcarea pe SICAP a lucrării de introducere a apei în cartierul caransebeșean Valea Cenchii.

Investiția este de 27 de milioane de euro rezolvă două probleme stringente ale Caransebeșului ne spune Gheorghe Filipescu:

Acest proiect rezolvă captarea de la Zervești, pentru a nu mai fi probleme ori de câte ori sunt ploi torențiale, știți că acolo există râul Dalci care polua și așa rezolvă aducțiunea de cea mai bună calitate. Acest proiect este cuprins pe programul european de 186 de milioane de euro, luna viitoare va fi urcat pe SICAP conform legii. Valoarea proiectului pentru Caransebeș se ridică la 27 de milioane de euro, în care intră această lucrare de aducțiune de apă și captarea de Zervești și de introducerea apei și rețelei de canalizare în Valea Cenchii”, ne-a declarat Gheorghe Filipescu.

Șeful Aquacaraș Caraș-Severin a mai precizat că aducțiunea de la Zevești se va întinde pe 7 km de rețea care aduce apa în noua Uzină de Apă. Pe acest proiect va fi montată conductă de ceramică, ce are o garanție de 100 de ani.

spot_img

Actualitate