34.6 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
32.6 C
Oţelu Roşu
luni 15 iulie 2024

Ștrandul Municipal animat, chiar dacă unul dintre bazine se modernizează

Politică

După ce anul trecut a fost reabilitat la standarde europene bazinul pentru copii acum angajații Primăriei Municipiului Caransebeș lucrează la modernizarea bazinelor mari.

Potrivit șefului Serviciului Public de Reparații și Întreținere (SPIR), ing. Vasile Megan, bazinul mic are sistem de filtrare a apei astfel că nu mai trebuie curățat și schimbată apa săptămânal. Și pentru bazinele mari se dorește același lucru, astfel că s-au achiziționat pompele și s-a amenajat un spațiu pentru camera tehnică.

„La bazinul de 1,2 m montăm o instalație de filtrare nouă cu două filtre de nisip cuarțos cu două pompe de debit mare de 32 de m.c pe oră, fiecare filtrează, iar în curs de 8 ore face o recirculare completă. Încă nu sunt montate pentru că mai avem niște probleme tehnice din cauza unor mici infiltrații, dar până la finalul săptămânii va funcționa și bazinul de 1,2 m, fără a mai fi nevoie să schimbăm din 3 în 3 zile apa și să cheltuim atâția bani pe tratarea apei și curent”, ne-a precizat ing. Vasile Megan.

Șeful SPIR a mai adăugat că Ștrandul Municipal oferă la ora actuală un teren de tenis cu piciorul, un teren sintetic pentru fotbal, teren de volei pe nisip, tenis de masă și o terasă la care se pot servi produse răcoritoare, pizza și preparate la grătar.

spot_img

Actualitate