12.3 C
Caransebeş
8.7 C
Reșița
12.1 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Din nou probleme cu apa în Valea Cenchii! Felix Borcean: „Le recomand să gospodărească atent apa!”

Politică

După mai multe sesizări în spațiul public din partea locuitorilor din Valea Cenchii, primarul Felix Borcean le explică oamenilor că până acum Aquacaraș ar fi trebuit să introducă rețeaua de apă și forajul făcut de Primărie să rămână de rezervă. Din păcate situația este neschimbată și în această vară!

De obicei consumul crește pe timp de vară pentru că apa este folosită în gospodării la udatul grădinii, iar în condițiile în care cartierul s-a dezvoltat în ultima perioadă ceea ce a reușit Primăria Caransebeș prin acest foraj nu mai este suficient. Felix Borcean le reamintește oamenilor că nu plătesc pentru apa consumată și doar consumul moderat va aduce apa la robinetele tuturor gospodăriilor, în alte condiții unii proprietari de case vor rămâne fără apă în anumită perioadă a zilei:

Forajul de apă de adâncime din Valea Cenchii a fost o soluție temporară pentru locuitorii cartierului, înlocuind aducțiunea creată de aceștia prin anii 70. Spun temporară pentru că societatea Aquacaraș ar fi trebuit până în prezent să introducă apă și canal în acest cartier, dar și în alte zone ale orașului. Zilele acestea, de vară caniculară, dublate de construirea, în ultimii 4 ani de noi construcții în zonă, au secătuit rezervorul. Consumul gospodăresc a crescut, probabil firesc, fiecare gospodărie, pe lângă consumul menajer, folosind apa și în alte scopuri. Le recomand cetățenilor cartierului Valea Cenchii să gospodărească atent apa și să se gândească și la ceilalți utilizatori. Primăria va lua zilele acestea măsuri ca aceste situații să nu se mai repete. Menționez că în Valea Cenchii apa este necontorizată și gratis”, menționează primarul Felix Borcean.

spot_img

Actualitate