24.2 C
Caransebeş
29.7 C
Reșița
23.7 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 iulie 2024

Liber la vacanțe! Grecia, Italia, Turcia sau Egipt pe lista verde

Politică

Țările s-au clasificat în funcție de rata de incidență! Aflați mai jos unde puteți pleca în concedii.

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a adoptat o hotărâre prin care s-a aprobat clasificarea țărilor sau teritoriilor în funcție de rata de incidență
cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Ca destinație de vacanță în zona roșie este Seychelles cu o rată de 22.1 la mia de locuitori, la fel și Maldive cu 7,3 rata la mia de locuitori, sau Costa Rica cu 4,4 și Marea Britanie cu 1,7. Din aceste țări la întoarcerea în România intrați în carantină.

În zona verde, adică cu o incidență sub 1,5 la mia de locuitori se află Cipru, Spania, Grecia, Qatar, Croația, Serbia, Israel, Egipt, Turcia, Italia. Dacă ne referim strict la Grecia nu se intră în carantină la întoarcere iar purtarea măștii în aer liber nu va mai fi obligatorie. De asemenea restricțiile de circulație pe timp de noapte vor fi și ele eliminate, de luni, în contextul unei ameliorări a situației epidemiologice și a avansului campaniei de vaccinare anti-Covid. Intrarea în Grecia indiferent de modalitate (cu avionul, cu autocarul sau cu mașina personală) se va face numai pe baza următoarelor documente:a) certificatul de vaccinare, sau b) test PCR negativ sau antigen, sau c) certificat de boală sau diagnostic pozitiv, valabil între 2 – 9 luni. Deși se acceptă și prezentarea în format electronic, recomandarea este să aveți documentele de mai sus, printate pe hârtie, în original.

Oricare turist care intră în Grecia (cu mașina personala, autocarul, avionul etc) trebuie să prezinte formularul cu codul QR, completat cu minim 24 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Puncte terestre de trecere a frontiere in Grecia

Punctele de frontieră Kulata – Promachonas și Ormenio vor funcționa nonstop, iar punctul de trecere dintre Macedonia de Nord și Grecia de la Evzoni si punctul de frontiera Nymfaia – Makaza sunt  deschise intre orele 07.00 – 23.00.

spot_img

Actualitate