13.2 C
Caransebeş
12.7 C
Reșița
12.8 C
Oţelu Roşu
sâmbătă 13 aprilie 2024

Sărbătoare la Poiana Mărului

Politică

Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, prilej de mare sărbătoare la Mănăstirea Poiana Mărului, de închinare la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă în procesiune de la Măru.

Sute de credincioși, oficialități locale și județene au participat la slujba oficiată de către Episcopul Caransebeșului în aer liber. Cu această ocazia prefectul județului Cristian Gâfu a înmânat primarului comunei Zăvoi, Doru Cîrdei o diplomă de merit, iar PS Lucian i-a acordat CruceaEpiscop Elie Miron Cristea”. Aceleași distincții au fost acordate mai multor oficialități și sponsori ai Episcopiei Caransebeș.

Ziua de 24 iunie a îmbrăcat astfel veșmânt de sfântă sărbătoare, invitând credincioșii la comuniunea în rugăciune și recunoștință pentru ocrotirea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul asupra obștii monahale și asupra închinătorilor, prin participarea la evenimentele liturgice organizate cu prilejul hramului.

La final, după împărtășirea cu darurile cerești, toți pelerinii au fost invitați la împărtășirea cu cele materiale, în cadrul agapei frățești.

spot_img

Actualitate