21.2 C
Caransebeş
20.7 C
Reșița
20.2 C
Oţelu Roşu
vineri 14 iunie 2024

Un caransebeșean a murit lovit de o mașină!

Politică

Accidentul s-a petrecut în zona podului de peste Timiș de pe strada Nicolae Bălcescu, aseară, 05,06,2021.
Șoferul, un bărbat de 28 de ani a fost testat cu aparatul etilotest și rezultatul a fost negativ.

Din primele cercetări ale polițiștilor reiese faptul că, în timp ce un bărbat 28 de ani, din Caransebeș, conducea un autoturism, din direcția centru către gară, a acroșat o bicicletă condusă de un bărbat de 70 de ani, care circula în aceeași direcție de mers, biciclistul fiind proiectat pe trotuar. La fața locului i-au fost acordate îngrijiri medicale și a fost transferat la Spitalul Municipal de Urgență însă biciclistul nu a supraviețuit.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

POLIȚIȘTII RECOMANDĂ

ȘOFERILOR:

-Verificați constant oglinzile, înainte de a vira. Dacă nu sunteți sigur de intenția unui alt participant în trafic – inclusiv a unui biciclist – nu efectuați manevra dorită.
-Atenție la bicicletele care circulă din spate, când circulați într-o curbă la stânga – verificați cu atenție oglinzile.
-Verificați oglinzile înainte de a deschide portiera, în momentul parcării autoturismului, pentru a vă asigura că nu acroșați un alt participant la trafic.
– Nu vă angajați în depășirea unei biciclete pe un drum care se îngustează în față – dacă are o viteză mai mare decât ați estimat, e posibil să o forțați să iasă de pe carosabil.
-Fiți civilizat în trafic, nu conduceți agresiv în apropierea bicicletelor, nu claxonați.
– Manifestați atenție sporită în momentul în care ieșiți dintr-o intersecție în care circulă și biciclete, acestea ar putea avea o viteză mai mare decât ați estimat –de asemenea, atenție sporită și la circulația în sensurile giratorii – lăsați suficient spațiu pentru orice vehicul care se apropie din dreapta, inclusiv pentru bicicliști.
– Fiți pregătiți să așteptați în spatele unui biciclist când acesta virează la dreapta, la fel cum procedați dacă în fața dumneavoastră circulă un alt autovehicul.
-Nu este permisă parcarea autovehiculelor pe benzile destinate circulației bicicletelor și nici intrarea pe linia de oprire avansată destinată bicicletelor, la semafor.
-Adaptați viteza cu care vă deplasați în funcție de condițiile de drum și de trafic existente și asigurați-vă că puteți opri autovehiculul la o distanta de siguranță, față de ceilalți participanți la trafic.
-După lăsarea întunericului, folosiți luminile de întâlnire, când vă apropiați de alte vehicule, inclusiv de biciclete.
– Conduceți prudent și preventiv în orice situație!

PENTRU BICICLIȘTI:

Nu uitaţi, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani.
-Purtaţi cască de protecţie. Vă poate salva viaţa!
-Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni!
-Este interzis bicicliştilor să circule pe trotuare, cu excepţia cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor.
-Nu circulaţi fără a ţine cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale şi menţineţi în permanenţă contactul roţilor cu solul.
-Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.
-De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.
-Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.
– Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.
– Înainte de a schimba direcţia de mers, asiguraţi-vă temeinic !
-La schimbarea direcţiei de deplasare, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, fiţi siguri că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
-Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.
-Nu circulaţi cu bicicleta dacă vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
-Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
-Nu transportaţi sau nu trageţi orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic.

spot_img

Actualitate